Searching...
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

Σπιτικό παγωτό Oreo




Υλικά (για 2 λίτρα παγωτό):

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα Oreo

Εκτέλεση:

  • Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική συνταγή. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  • Μετά από μία ώρα βγάζετε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγύ για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι.
  • Τέλος, βάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό μπωλ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.


Πηγή: mama365.gr
 
Back to top!