ΥΛΙΚΑ:
- 700 γρ. ψαρονέφρι
- 1/2 φλ.τσ. μαρμελάδα βερίκοκο καλής μάρκας, με υψηλό ποσοστό φρούτου
- 1/2 φλ.τσ. ζωμό κότας
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν (κατά προτίμηση με κόκκους σιναπιού)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλ.κ. μηλόξιδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε, στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε φέτες πάχους 3 εκ.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, που να τα χωράει, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει τα σοτάρουμε 2'-3' από κάθε πλευρά, να ροδίσουν.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι, το αφήνουμε 1', προσθέτουμε το ζωμό, τη μαρμελάδα, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'.
- Αφαιρούμε το κρέας και το διατηρούμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι, ελέγχουμε το αλάτι και την σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να αποκτήσει υφή σιροπιού.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, ώστε να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Μοιράζουμε τα φετάκια του κρέατος στα πιάτα και τα σκεπάζουμε με το γκλάσο του βερίκοκου. Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο με σοταρισμένα, καραμελωμένα λαχανικά ή με ρύζι.
Πηγή: athinorama.gr