Searching...
Τρίτη 8 Ιουλίου 2014
Τρίτη, Ιουλίου 08, 2014

Ψαρονέφρι με γλάσο βερίκοκου


ΥΛΙΚΑ:

  • 700 γρ. ψαρονέφρι
  • 1/2 φλ.τσ. μαρμελάδα βερίκοκο καλής μάρκας, με υψηλό ποσοστό φρούτου
  • 1/2 φλ.τσ. ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν (κατά προτίμηση με κόκκους σιναπιού)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ.κ. μηλόξιδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε, στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε φέτες πάχους 3 εκ. 
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, που να τα χωράει, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει τα σοτάρουμε 2'-3' από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. 
  • Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι, το αφήνουμε 1', προσθέτουμε το ζωμό, τη μαρμελάδα, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'. 
  • Αφαιρούμε το κρέας και το διατηρούμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι, ελέγχουμε το αλάτι και την σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να αποκτήσει υφή σιροπιού. 
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, ώστε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Μοιράζουμε τα φετάκια του κρέατος στα πιάτα και τα σκεπάζουμε με το γκλάσο του βερίκοκου. Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο με σοταρισμένα, καραμελωμένα λαχανικά ή με ρύζι. 

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!