Searching...
Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Φριτάτα πατάτας

ΥΛΙΚΑ:

  • Μισό κιλό κίτρινες πατάτες (όπως π.χ. Κύπρου), καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 12 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι κίτρινα τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και κόλιανδρο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο βάλε το λάδι και άφησέ το να κάψει
  • Ρίξε τις πατάτες και σε μέτρια φωτιά μαγείρεψέ τες για περίπου 5' λεπτά. Πρόσθεσε τα καρότα και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά μέχρι καρότα και πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα απαλά από την άλλη πλευρά
  • Σε ένα μπολ χτύπα ελαφρά τα αβγά με τα μισά κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε το μείγμα πάνω από τις πατάτες
  • Βάλε το τηγάνι ξεσκέπαστο στο φούρνο για περίπου 18 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα να μην είναι υγρή από πάνω
  • Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και άφησέ το για 5' λεπτά στην άκρη
  • Για το σερβίρισμα ανακάτεψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια με τα ντοματίνια, το σκόρδο και το μαϊντανό
  • Με μια σπάτουλα ξεκόλλησε τις άκρες της φριτάτας. Κάλυψε το τηγάνι με ένα πιάτο όσο μεγάλο όσο και η διάμετρος του τηγανιού. Με τα δύο χέρια αναποδογύρισε τη φριτάτα
  • Πασπάλισε με το μείγμα του μαϊντανού και σέρβιρε
Πηγή: diatrofikaiygeia.blogspot.gr
 
Back to top!