ΥΛΙΚΑ:
- 1 βιτάμ
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φαρίνα
- 3/4 φλυτζάνι τσαγιού κακάο
- 1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.
Πηγή: gkourou.com