Searching...
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Η πιο γρήγορη σοκολατόπιτα που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!


ΥΛΙΚΑ: 

  • 1 βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φαρίνα  
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού κακάο 
  • 1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ 
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ  
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή: gkourou.com
 
Back to top!