Searching...
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Κέικ με Amaretto και αμύγδαλα


Αυτό το κεκάκι είναι λαχταριστό και μοσχομυρίζει αμύγδαλο αφού περιέχει λικέρ Amaretto και εκχύλισμα αμυγδάλου. Είναι αρκετά υγρό γιατί αφού το ψήσουμε ρίχνουμε από πάνω σιρόπι για να γίνει ακόμη πιο απολαυστικό. Και δεν μένουμε μόνο εκεί για να απογειώσουμε ακόμη περισσότερο την γεύση απλώνουμε και γλάσο από πάνω.

Κέικ με Amaretto και αμύγδαλα. Απολαυστικό…

ΥΛΙΚΑ:

Για το κέικ:

  • 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • 90γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 μεγάλα αυγά

Για το σιρόπι:


  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού λικέρ Amaretto
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Για το γλάσο:

  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Την αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε λικέρ, το εκχύλισμα αμυγδάλου και την βανίλια, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, 1 την φορά, χτυπώντας μετά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
  • Ψήνουμε για 65-70 λεπτά ή μέχρι ένα ξύλινο σουβλάκι να βγαίνει καθαρό όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτό.
  • Κατά τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα συστατικά σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Βράζουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Το χρησιμοποιούμε αμέσως.
  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και σταδιακά ρίχνουμε με ένα κουτάλι το ζεστό σιρόπι με Amaretto (μπορούμε να κάνουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι τρύπες στο κέικ για να απορροφηθεί πιο εύκολα το σιρόπι).
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στην φόρμα πάνω σε μία σχάρα. Αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μία πιατέλα. Χτυπάμε μαζί την άχνη ζάχαρη, το γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ. Πασπαλίζουμε με τεμαχισμένα αμύγδαλα.



marymarycook.gr
 
Back to top!