Searching...
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015

Γλυκό ταψιού Καριόκα - Η απόλυτη απόλαυση


ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ, καρύδια χοντροκομμένα  
  • 150 γρ. βούτυρο βιτάμ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 βανίλιες 3 πακέτα πτιμπερ
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

Για το γλάσο:

  • 500 γρ κουβερτούρα
  • 1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Kάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι. Χοντροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
  • Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες
  • Μόλις παγώσει, Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σε ένα μπολ
  • Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
  • Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω
  • Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία! 


tilegrafima.gr
 
Back to top!