Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Τάρτα με βατόμουρα


Αυτό που μου αρέσει πολύ στην τάρτα αυτή είναι το υπέροχο αυτό μωβ χρώμα. Καθώς ψήνεται τα βατόμουρα λιώνουν, βγάζουν όλη την εσωτερική τους γλύκα με αποτέλεσμα αυτό το γεμάτο μωβ χρώμα της γέμισης. Η γέμιση πέρα από βατόμουρα έχει και sour cream κάνοντας λίγο πιο ξινό και με υφή γιαουρτιού το μείγμα. Το στοιχείο βέβαια που θα σας ενθουσιάσει είναι η επικάλυψη. Μία τραγανή και νόστιμη επικάλυψη που ταιριάζει πολύ σε γλυκές τάρτες, κέικ, muffins και πίτες (και ότι άλλο φυσικά μπορείτε να φανταστείτε).

Τάρτα με βατόμουρα. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι sour cream
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2½ φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
  • 1 έτοιμη άψητη κρούστα για τάρτες

Για επικάλυψη:

  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ⅓ φλιτζανιού αλεύρι
  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό
  • ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
  • Τάρτα με βατόμουρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την sour cream, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, το αυγό, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να μαλακώσει. Ήπια ανακατεύουμε μέσα τα βατόμουρα. Απλώνουμε την γέμιση στην άψητη κρούστα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Ενώ η τάρτα ψήνεται, φτιάχνουμε την επικάλυψη: Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο (με τα χέρια μας) μέχρι να μοιάζει με χοντρή άμμο. Ανακατεύουμε μέσα και τα καρύδια. Αφού ψήσουμε την τάρτα για 25 λεπτά, πασπαλίζουμε την κορυφή με την επικάλυψη. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή έως ότου η γέμιση ροδίσει.
  • Προσέχουμε να μην καεί η κρούστα. Για να το αποφύγουμε αυτό βάζουμε πάνω από την τάρτα ένα φύλλο αλουμινόχαρτου προς το τέλος του ψησίματος.
  • Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να καθίσει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή την βάζουμε στο ψυγείο και την σερβίρουμε κρύα.


marymarycook.gr
 
Back to top!