Searching...
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Ρολά με ζαμπόν και τυρί


Οτιδήποτε φτιάχνεται σε ρολό, είτε γλυκό (όπως μπακλαβάς) είτε αλμυρό (όπως πίτες) για κάποιο λόγο έχει άλλη χάρη και νοστιμιά. Τα συγκεκριμένα ρολά είναι πολύ εύκολα και νόστιμα. Είναι ότι πρέπει για κολατσιό ή πρωινό. Η πινελιά που θα σας ενθουσιάσει όμως είναι το τέλειο γλάσο που μπαίνει πάνω από τα ρολά πριν το ψήσιμο.

Ρολά με ζαμπόν και τυρί. Απολαύστε τα…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα, που διατηρείται στο ψυγείο
  • 340γρ. ζαμπόν (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 12 φέτες ελβετικό τυρί του τοστ (σε λεπτές φέτες)

Για το γλάσο:

  • 1/2 φλιτζάνι (8 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψεκάζουμε ένα ταψί 25×35 εκατοστών με σπρέι μαγειρικής  (ή το λαδώνουμε ελαφρώς).
  • Ανοίγουμε την ζύμη πίτσας σε ένα ορθογώνιο 35×45 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και το τυρί σε φέτες. Ξεκινώντας από την μεγαλύτερη πλευρά του ορθογωνίου, το τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τον εαυτό του. Όταν το τυλίξουμε, τσιμπάμε την ραφή πάνω στην ζύμη και γυρνάμε το ρολό με την ραφή προς τα κάτω. Κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 1 εκατοστό σε πάχος. Βάζουμε τις φέτες στο ταψί.


  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, την σάλτσα Worcestershire, την μουστάρδα και τους σπόρους παπαρούνας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα για να λιώσει το βούτυρο και το γλάσο να γίνει λείο. Το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα ρολά.
  • Τα ψήνουμε ακάλυπτα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε!



marymarycook.gr
 
Back to top!