Searching...
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Αλμυρό κέικ "τουρλού"


ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 125ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 σφιχτή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 μελιτζάνα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. για το τηγάνι
  • μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
  • 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μια φόρμα μακρόστενη, αντικολλητική 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. 
  • Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας: πλένουμε, κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. ή μικρότερα. 
  • Τη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε, κρατάμε μόνο τη σφιχτή σάρκα και την κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε σετηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι 3'. 
  • Προσθέτουμε τα σκληρά λαχανικά και ροδίζουμε για 3'-4'. Τέλος, βάζουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε ακόμα 2' σε μέτρια φωτιά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν σε σουρωτήρι, επάνω από ταψάκι και ανακατεύουμε με τα μυρωδικά κα μπόλικο πιπέρι. 
  • Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη. 
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το γάλα ζεσταμένο. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. 
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. 
  • Τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά να απλωθούν ομοιόμορφα. Βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε επί 45'. 
  • Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε. 


athinorama.gr
 
Back to top!