Μια πρόταση για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σαν μεζέ με κρασί ή ουζάκι.
ΥΛΙΚΑ:
- 4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές
- 200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι)
- 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
- 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες (προαιρετικά)
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη. Μοιράζετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά.
- Απομακρύνετε το σκόρδο από το ταψί και σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό.
olivemagazine.gr