Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Σουφλέ με κολοκυθάκια, φέτα και θυμάρι


Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο σουφλέ για όλες τις περιστάσεις. Τα κολοκυθάκια είναι ένα ιδανικό λαχανικό για σουφλέ γιατί είναι εύγευστο και δεν λιώνει εύκολα κατά το ψήσιμο. Επίσης, ταιριάζει με πολλές γεύσεις ειδικά με τυριά και αυγό. 

Είναι ένα φαγητό που μπορείς να το φας για μεσημεριανό μία καθημερινή αλλά και ως έδεσμα σε ένα γιορτινό τραπέζι. Αυτό που μου αρέσει πολύ στο πιάτο είναι η φέτα, ταιριάζει απόλυτα με τα κολοκυθάκια απογειώνοντας την γεύση.

Σουφλέ με κολοκυθάκια, φέτα και θυμάρι. Μοναδικό…

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια (κίτρινα ή πράσινα) κομμένα κατά μήκος και ύστερα κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 8 φλιτζάνια)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή λιγότερο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού sour cream
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Σουφλέ με κολοκυθάκια, φέτα και θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια, βγάζουμε τους σπόρους τους και τους πετάμε. Τα κόβουμε κατά μήκος και έπειτα σε φέτες σαν μισοφέγγαρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και το σοτάρουμε περίπου 45 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα μερικές φορές. Θα πρέπει να αρχίζουν να μαλακώνουν.
  • Ενώ μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια, σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν οι κρόκοι και τα ασπράδια. Ανακατεύουμε μέσα την sour cream, την φέτα, την παρμεζάνα και τον χυμό λεμονιού.
  • Ψεκάζουμε ένα πυρέξ με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή ελαιόλαδο. Απλώνουμε τα μισά κολοκυθάκια στον πάτο του σκεύους, στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα των αυγών-φέτα και χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα το απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα φέτας-αυγών.
  • Ψήνουμε στους 190°C για 40-45 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να βγάλει φυσαλίδες και να ροδίσει ελαφρώς. Το σερβίρουμε ζεστό.
  • Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για μια ημέρα ή δύο. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο το ζεσταίνουμε. Μην το βάλετε στην κατάψυξη.


marymarycook.gr
 
Back to top!