Searching...
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Απίθανη μαρμελάδα καρπούζι!


ΥΛΙΚΑ:

  • 6 κούπες καρπούζι (ψίχα, χωρίς κουκούτσια)
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 25 γρ. τζίντζερ
  • αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 80 γρ. πηκτίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή( τραγανό,αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πικτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.


sokolatomania.gr
 
Back to top!