Searching...
Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015
Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Γλύκισμα με ροδάκινα, μπισκότα και τυρί κρέμα


ΥΛΙΚΑ:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 κρόκος και 2 ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. άσπρο φρέσκο τυρί ανθότυρο ή μασκαρπόνε
  • 6 μισά ροδάκινα κονσέρβας κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 8 μπισκότα σαβαγιάρ, κομματιασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σχίζετε το μπαστουνάκι βανίλιας κατά μήκος στη μέση. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. (Προσοχή: δεν αφήνετε το μείγμα να βράσει.) Αφήνετε το μείγμα να αρωματιστεί για 10’ μακριά από τη φωτιά και αφαιρείτε τη βανίλια. Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
  • Αναμειγνύεται σε μπολ τα δύο τυριά μεταξύ τους και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το άρωμα βανίλιας, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Πολτοποιείτε το ροδάκινο στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και τα μπισκότα (αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνετε με λίγο σιρόπι από την κονσέρβα). Βάζετε σε μεγάλο γυάλινο μπολ μια λεπτή στρώση από το μείγμα με τα ροδάκινα, κατόπιν μια παχύτερη στρώση από το μείγμα των τυριών και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, τελειώνοντας με στρώση τυριών. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 8-10 ώρες και σερβίρετε.


icookgreek.com
 
Back to top!