Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι


Γλυκό του κουταλιού λεμόνι. Εύκολο και υπέροχο…

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε δύο κατσαρόλες με νερό (με 1 λίτρο νερό η κάθε μία) να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
  • Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή φρούτων ή ένα μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα από τα λεμόνια. Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.
  • Δημιουργούμε ένα λουτρό πάγου με 3 λίτρα νερό και παγάκια. Βάζουμε από πάνω του ένα μικρό σουρωτήρι.
  • Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε τις φλούδες από το νερό, στραγγίζοντας τις πάνω από έναν νεροχύτη. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και το βάζουμε πάλι να βράσει. Βουτάμε τις φλούδες μέσα στο λουτρό πάγου νερού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δύο ακόμα φορές.
  • Όταν τελειώσουμε το ζεμάτισμα, χρησιμοποιώντας την αναλογία 1 φλιτζάνι φρέσκο νερό με ένα φλιτζάνι ζάχαρη για την φλούδα από τέσσερα φρούτα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Αφού η ζάχαρη διαλυθεί και το σιρόπι βράζει, μειώνουμε τη θερμότητα για να σιγοβράσει και προσθέτουμε τις φλούδες. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι φλούδες γίνουν εντελώς διάφανες και κατσαρές κατά μήκος των άκρων. Το σιρόπι θα γίνει παχύρευστο και θα πάρει λίγο χρώμα από τις φλούδες. Αποθηκεύουμε τις φλούδες με το σιρόπι σε ένα δοχείο για να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο σφραγισμένο.


marymarycook.gr
 
Back to top!