Searching...
Κυριακή 14 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Ζελέ καρπούζι


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

  • 750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
  • 115 γρ. νερό
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμός lime
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • Για το γαρνίρισμα:
  • καρπούζι κομμένο σε φετούλες
  • νεκταρίνι κομμένο σε φετούλες
  • ξύσμα από lime
  • δυόσμος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξεκινάτε φτιάχνοντας ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κρυώνετε. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Ρίχνετε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθετε. Σουρώνετε το μείγμα στο σουρωτήρι.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζελατίνη (αφού την έχετε στύψει με το χέρι σας καλά) και τον χυμό lime, ομογενοποιείτε το μείγμα και το σουρώνετε στο σινουά ή σε άλλο σουρωτήρι. 
  • Κρυώνετε στους 30°C περίπου, το μοιράζετε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας σας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο όσο χρειάζεται για να πήξει το ζελέ.
  • Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρετε με το ζελέ.




mama365.gr
 
Back to top!