Searching...
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα


Με μία απλή κίνηση τα κεφτεδάκια μας μετατρέπονται στην απόλυτη γευστική αμαρτία. Δεν τα τηγανίζουμε αλλά τα ψήνουμε στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας.

Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα. Μοναδικά…

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 2 x 400γρ. κονσέρβες με σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 γρ. τυρί κομμένο σε κύβους (όπως μοτσαρέλα ή τυρί Cheddar)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
  • σαλάτα για συνοδευτικό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ρύζι και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους παλάμης.
  • Ισιώνουμε τους κεφτέδες μας και προσθέτουμε ένα κύβου τυριού στη μέση. Έπειτα πλάθουμε πάλι τα κεφτεδάκια σε μπάλες.
  • Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
  • Βάζουμε όλους τους κεφτέδες μέσα στο πυρέξ.
  • Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  • Γαρνίρουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
  • Σερβίρουμε μαζί με μία δροσερή σαλάτα ή με σκορδόψωμο.


marymarycook.gr
 
Back to top!