Searching...
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 23, 2015

Λουκουμάδες με γάλα


ΥΛΙΚΑ:

  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά μπίρας
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αναμειγνύεται το γάλα με το βούτυρο και το αλάτι. Ρίχνετε τη μαγιά και αφήνετε το μείγμα 5’. Προσθέτετε το μισό αλεύρι, χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος και το αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.
  • Βάζετε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ και το τοποθετείτε πάνω από ζεστό νερό. Χτυπάτε το μείγμα και το προσθέτετε στη ζύμη μαζί με τα μπαχαρικά. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι ή όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφιχτή. Την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος για να διπλασιασθεί σε όγκο.
  • Όταν η ζύμη φουσκώσει, την ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1 ½ εκ. Το κόβετε σε δίσκους διαμέτρου 8 εκ. με τη βοήθεια κουπ πατ. Κατόπιν πιέζοντας με το δάκτυλό σας ανοίγετε στο κέντρο κάθε δίσκου μία μικρή τρύπα. Έτσι οι λουκουμάδες θα πάρουν το σχήμα κουλουριού. Τα αφήνετε να φουσκώσουν και τα τηγανίζετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και τα σερβίρετε ζεστά. 


icookgreek.com
 
Back to top!