Searching...
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015

Ντοματόπιτα με κρεμμύδια, ρίγανη και φέτα



ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

  • αλεύρι για ψωμί και πίτες: 500 γρ.
  • ξηρή μαγιά: 1 φακελάκι
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
  • νερό: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελιές: 5-6 κομμένες σε φετάκια
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • ντομάτες: 3 φλιτζάνια, ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και φλούδες
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 4-5 κουταλιές της σούπας
  • ρίγανη: λίγη
  • φέτα: 150 γρ., κομματιασμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ βάζετε την ξηρή μαγιά και ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε λίγο αλεύρι για να γίνει κουρκούτι. Βάζετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30'. 
  • Ανακατεύετε στο μίξερ το λάδι, το υπόλοιπο νερό, τη φουσκωμένη μαγιά και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και τις ελιές. Τα ζυμώνετε όλα καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30'. Ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια σε πολύ χοντρό φύλλο. Αλείφετε με λάδι ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετείτε τη ζύμη. 
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε τη σάλτσα για 20' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Αφήνετε τη σάλτσα να κρύωσει. 
  • Απλώνετε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και λίγη ρίγανη. Αφήνετε τη ντοματόπιτα να σταθεί για 20'. Κατόπιν την ψήνετε στους 200º C για 25'. Σερβίρετε την πίτα ζεστή. 


icookgreek.com
 
Back to top!