Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Πίτες γεμιστές με ψητά λαχανικά και κοτόπουλο


Ή αλλιώς ένα διαφορετικό σουβλάκι, πιο υγιεινό αλλά σούπερ νόστιμο. Απλά ψήνουμε τα λαχανικά μας μαζί με το κοτόπουλο στον φούρνο και έπειτα γεμίζουμε με το μείγμα τις πίτες.

Τις πίτες τις γεμίζουμε είτε ανοίγοντας τις οριζοντίως στην μέση ή όπως το κλασσικό τυλιχτό σουβλάκι. Η πινελιά τέλος που απογειώνει την γεύση είναι η τριμμένη φέτα από πάνω.

Πίτες γεμιστές με ψητά λαχανικά και κοτόπουλο. Ιδανικό γεύμα για ένα βράδυ Παρασκευής με ταινία…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 2 ντομάτες
  • 2 μεσαίες πράσινες πιπεριές
  • 450γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125γρ. τυρί φέτα
  • ¼ ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 4 ολόκληρες πίτες (για σουβλάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε 2.5 εκατοστών κύβους. Τοποθετούμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, την μελιτζάνα και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο πυρέξ με τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και μια γενναιόδωρη δόση φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν όλα με το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά κάθε 20 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, απλώνουμε από πάνω με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πίτες.


marymarycook.gr
 
Back to top!