Searching...
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Burittos με μοσχαρίσιο κιμά


Τα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας είναι εύκολα και αρέσουν πολύ κυρίως στους μεσογειακούς λαούς. Έχουν μία απλότητα τόσο στα υλικά όσο και στην παρασκευή τους που μου αρέσει πολύ. Απλές γεύσεις που πάντα ξέρουν πώς να σε ευχαριστήσουν.

Το μεξικάνικο φαγητό συνοδεύεται ευχάριστα με δροσερές σαλάτες (αν περιέχουν αβοκάντο ακόμη καλύτερα) και μαργαρίτα λεμόνι.

Burittos με μοσχαρίσιο κιμά. Απολαύστε τα…

ΥΛΙΚΑ:

  • 900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 ολόκληρο μεσαίο κρεμμύδι
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας, σε κονσέρβα
  • αλάτι και πιπέρι
  • κύμινο, ρίγανη, σκόνη τσίλι, σκόρδο, όσο θέλουμε
  • 800 γρ. φασόλια, σε κονσέρβα
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 12 τορτίγιες
  • έξτρα τριμμένο τυρί τσένταρ, για το πασπάλισμα
  • έξτρα σάλτσα ντομάτας
  • φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικό)
  • προαιρετικά υλικά της γέμισης:  μεξικάνικο ρύζι, sour cream, γουακαμόλε, πράσινο τσίλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σοτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι για να ροδίσει και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε νερό αν το μείγμα γίνει πολύ ξηρό.
  • Ζεσταίνουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τα κρατάμε ζεστά.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό.
  • Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα φασολιών σε κάθε τορτίγια. Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά. Διπλώνουμε από πάνω τις πλευρές της τορτίγιας, στη συνέχεια, την τυλίγουμε. 


  • Τοποθετούμε δύο μπουρίτος σε ένα πιάτο. Απλώνουμε από πάνω με την κόκκινη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ.


  • Τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί και τα burritos ζεσταθούν αρκετά. Σερβίρουμε αμέσως.




marymarycook.gr
 
Back to top!