Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Cobbler με ροδάκινα


Το cobbler είναι ένα γλυκό με φρούτα μαζί με μείγμα ζύμης ή μπισκότα. Ψήνεται στο φούρνο ενώ σε κάποια μέρη (ειδικά στην νότια Αμερική) το βρίσκουμε και σαν πίτα με πάνω και κάτω κρούστα. Είναι ένα αρκετά διαδεδομένο γλυκό στις ΗΠΑ και την Αγγλία.

Έχει γεύση τάρτας φρούτων με την διαφορά στο ότι η ζύμη είναι ανάμεικτη με την γέμιση.

Cobbler με ροδάκινα. Συνοδεύεται τέλεια με μία μπάλα παγωτού βανίλια από πάνω ή σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες ροδάκινα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • κανέλα, προαιρετικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ανακατεύουμε τα ροδάκινα, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα 1,5 λίτρου πυρέξ και το βάζουμε στον φούρνο για να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χτυπάμε μέσα τη βανίλια και το γάλα σιγά-σιγά. Χύνουμε το μείγμα πάνω από το λιωμένο βούτυρο. Δεν ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα φρούτα στην κορυφή και απαλά ρίχνουμε το σιρόπι. Και πάλι, δεν ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα, αν χρησιμοποιούμε. Το μείγμα θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε για 30 έως 45 λεπτά.

Tip:

  • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, απλά προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.


marymarycook.gr
 
Back to top!