Searching...
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2015

Παγωτό lemon pie (χωρίς παγωτομηχανή)


Lemon pie σε έκδοση παγωτού. Βελούδινη κρέμα, με «κύματα» δροσερής κρέμας λεμονιού, εκρηκτικό άρωμα λεμονιού και απολαυστικά κομματάκια μπισκότου!

ΥΛΙΚΑ για περίπου 1,2 λίτρα παγωτό:

Για την εύκολη κρέμα λεμονιού:
  • ¼ κούπας φρέσκο χυμό λεμόνι, στραγγισμένο (60ml)
  • ¼ κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι, στραγγισμένο (60ml)
  • ¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (10g)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • ¼ κούπας γάλα (60ml)
Για το παγωτό:
  • 500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), παγωμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 10 μπισκότα γεμιστά με λεμόνι, σπασμένα σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Για την κρέμα λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να βράζει (να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες) και να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για το παγωτό: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το 1/3 της σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ελαφρύνει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει και να παραμείνει αφράτο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και τα σπασμένα μπισκότα (αν θέλουμε, κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η κρέμα λεμονιού να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε.


kouzinista.wordpress.com
 
Back to top!