Searching...
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Κολοκυθάκια τσιπς light



Σε ποιόν δεν αρέσουν τα τσιπς; Έχουμε όμως μια αναστολή γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι και το πιο υγιεινό σνακ. Δοκιμάστε χωρίς ενοχές, τα ψητά τσιπς από κολοκυθάκι και θα ενθουσιασθείτε. Αν έχετε μαντολίνο για να τα κόψετε ομοιόμορφα, ακόμη καλύτερα, αλλιώς και με ένα κοφτερό μαχαίρι θα τα καταφέρετε. Βασική παρατήρηση: προσπαθείστε να έχουν πάχος 3mm. Είναι το ιδανικό για να ψηθούν σωστά στο χρόνο που σας δίνουμε. Επίσης τα κολοκυθάκια να είναι αρκετά μεγάλα σε διάμετρο, μιας και θα μαζέψουν αρκετά στο ψήσιμο. Σίγουρα πάνω από 5cm διάμετρο. Όσο για το αλάτι, δοκιμάστε με διάφορα αλάτια, ακόμη και με τσίλι, κύμινο ή πάπρικα.

ΥΛΙΚΑ:
  • 3-4 μεγάλα κολοκύθια
  • αλάτια, θαλασσινό, με κρεμμύδι, με σκόρδο, με διάφορα μυρωδικά κ.λπ.
  • λίγο λάδι για τη λαδόκολα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 120° και τοποθετείστε δύο σχάρες στο κέντρο έτσι ώστε να υπάρχει χώρος ανάμεσά τους.
  • Βάλτε μια λαδόκολα σε κάθε ένα από τα δύο χαμηλά ταψιά ή λαμαρίνες που θα χρησιμοποιείστε και ψεκάστε με το λάδι.
  • Κόψτε τις άκρες από τα κολοκύθια και μετά κόψτε τα με το μαντολίνο ή ένα μαχαίρι σε δίσκους πάχους 3mm.
  • Τοποθετείστε τα στα ταψάκια έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
  • Πασπαλίστε τα ελαφρά με το αλάτι της επιλογής σας και βάλτε τα στο φούρνο.
  • Προσέξτε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να μην παγιδεύεται η υγρασία τους.
  • Αφήστε λίγο ανοικτή την πόρτα του φούρνου για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  • Ψήστε για 40 λεπτά μετά γυρίστε τους δίσκους ανάποδα και συνεχίστε για άλλα 40-50 λεπτά.
  • Κρατάτε την πόρτα λίγο ανοικτή.
  • Θα καταλάβετε πότε θα είναι έτοιμα (τραγανά) όταν θα έχουν πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα στο κέντρο τους.
  • Μόλις τα βγάλετε δοκιμάστε για αλάτι και ξαναβάλτε αν χρειάζεται.


spoons.gr
 
Back to top!