Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Μπριζόλες rib-eye με ντοματίνια και κάπαρη


Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας, λαχανικά σχάρας και ρύζι.

Μπριζόλες rib-eye με ντοματίνια και κάπαρη. Νοστιμότατες…

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 6 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένες ελιές Καλαμών
  • 6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας στραγγισμένη κάπαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο τουρσί καυτερές πιπεριές
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • μπριζόλες rib-eye (450γρ. η κάθε μία)
  • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίχνουμε 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι και το σκόρδο στην επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού, συνθλίβουμε το σκόρδο και το αλάτι μαζί μέχρι να γίνουν πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σκόρδου σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το κόλιανδρο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, κάπαρη, χυμό λάιμ, ψιλοκομμένο τουρσί πιπεριές και ρίγανη. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα και 1 ώρα πιο μπροστά. Το αφήνουμε να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο όψεις με κύμινο, 3/4 κουταλάκι πιπέρι και 2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής για να ξεκουραστούν 10 λεπτά. Σερβίρουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!